Ahmet Hamdi Tanpınar Ödülleri Açıklandı

Edebiyat yarışmasında kazananlar belli oldu

23 Kasım 2022

Edebiyat dünyasının usta isimlerinden Ahmet Hamdi Tanpınar anısına bu yıl 7’ncisi düzenlenen edebiyat yarışmasında, dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

Kepez Belediyesi’nin 7. Ulusal Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması Ödül Töreni Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Ödül Törenine Kepez Kaymakamı Nusret Şahin, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, Ak Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Tayfun Bayar, MHP Kepez İlçe Başkanı Servet Ersoy, muhtarlar ve meclis üyeleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Usta edebiyatçı Tanpınar’ın, edebiyattan başka hiçbir şey yapamayacağını Antalya'da anladığını vurgulayarak,  “Tanpınar, Antalya'ya aşık olmuş, milletimizin en büyük değerlerinden birisi” dedi.

Yarışmanın Eserleri Kitaplarda

Her yarışmanın eserlerini kitap haline getirdiklerine değinen Tütüncü, “Her yarışmada farklı temaları işledik ve bugün de işte Antalya anılarını ve bunların hepsini bir kitap haline getirdik. Bir külliyat olarak, Türkiye'nin önemli kütüphanelerinde, yer alan bir kaynak haline dönüştürdük” diye konuştu. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün konuşmasının ardından, 89 eserin değerlendirmesini yapan jüri üyelerine teşekkür plaketleri, dereceye girenlere de ödülleri takdim edildi.

Dereceye Girenler

1.Kudret Saylık (Antalya)

2.Mutlu Ünlü (Sakarya)

3.Ş.Füsun Özkaya (Antalya)

Teşvik Ödülü: Nisa Nur Koçak-Antalya 18 yaş altı

Sevgi Ödülü: Devran Ülker

Yarışma Jüri Üyeleri

A.Ü. Edebiyat Fakültesi Öğr. Üyesi: Bedia Koçakoğlu(Jüri Başkanı)

A.Ü. Edebiyat Fakültesi Öğr. Üyesi: Prof. Dr. Şevkiye Kazan Nas

A.Ü. Edebiyat Fakültesi Öğr. Üyesi: Doç.Dr.M.Emir İlhan

A.Ü Edebiyat Fakültesi Öğr. Üyesi: Dr. Öğr.Üyesi Tarana Oktan

Erünal Sosyal Bilimler Lisesi Edebiyat Öğretmeni: Tahir Akay