Adrenalin Tutkunlarının Sporu 'Slackline'

Macera severler sınırları zorluyor

03 Mart 2023

Yerden metrelerce yükseklikteki sentetik ipler üzerinde yürünerek yapılan Slackline, adrenalin ve heyecan tutkunlarını cezbediyor. Avrupa’da binlerce hayranı olan spor, son yıllarda Türkiye’de de popülaritesini artırıyor. 

İki sabit nokta arasına kurulan, genişliği 2,5cm ile 5 cm arasında değişen, sentetik iplerden dokunmuş perlon olarak da adlandırılan yassı bir ip üzerinde denge kurma temeline dayanan Slackline, dünyanın farklı noktalarında on binlerce kişi tarafından tutkuyla yapılıyor. Temeli, 1970’li yılların sonlarında, ABD’nin Kaliforniya eyaletinde bulunan Yosemite Vadisi’ndeki tırmanışçıların, dinlenme günlerinde denge antrenmanları yapmalarına dayanan Slackline, günümüzde çok sayıda farklı alt disiplini bulunan, profesyonel sporcuları ve uluslararası şampiyonaları olan bağımsız bir spor dalı.​  

Limitlerinin Dışına Çıkıyorlar 

Ülkemizde de son yıllarda giderek cazibesini artıran Slackline sporu için her yıl, Uluslararası Türkiye Highline Karnavalı düzenleniyor. Antalya’da gerçekleşen karnavalda, dünyanın dört bir yanından gelen Slackline sporcuları, Geyikbayırı ile Geyiksivrisi kayalıklarında buluşuyor. Sporcular, gün boyunca kayalıkların arasına gerilen metrelerce yükseklikteki sentetik ip üzerinde denge kurarak yürümeye çalışıyor. Yürüyüş esnasında dengesini kaybedenler ise bellerine bağlı güvenlik halatları sayesinde havada asılı kalıyor ve dengelerini sağlayıp ipe tekrar tırmandıktan sonra, kaldıkları yerden yürüyüşlerini sürdürüyor. Limitlerini zorlayarak kendilerine meydan okuyan ve sınırlarının üstüne çıkan sporcular, bu anları nefeslerini tutarak seyreden izleyicilere, adrenalin ve heyecan dolu anlar yaşatıyor.