Adrasan’da Modern Pentatlon Yarışları Gerçekleşti

23 Mayıs 2022

Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu’nun düzenlediği PentAntik Yarışları’nın Biathle ayağı, Adrasan sahilinde düzenlendi. PentAntik Yarışları, U11, U13, U15, U17, U19, Gençler, Büyükler ve Masterlar kategorisinde 143 katılımcı ile yüzme ve koşu etabı şeklinde gerçekleşti. 

PentAntik Yarışları’nın Biathle ayağında, Masterlarda Kamil Koçak ve Murat Kasımoğlu; U9 kategorisinde Buğlem Özcanlı ve Enver Kuzey Şatır şampiyon oldu. PentAntik Yarışları Biathle yarışları U11 kategorisinde, Belinay Çelik ve Ali Yağız İlhan, U13 kategorisinde Ayşe Simay Şahin ve Rüzgar Kasımoğlu şampiyon olurken; U15 kategorisinin kazananları, İrem Su Kocaoğlu ve Muharrem Yağız Cantosun oldu.

Modern Pentatlon Antalya İl Temsilcisi Fatma Eyüpoğlu Sever “Adrasan’da Biathle ve Tiathle yarışları var. Biathle ayağı, koşu ve yüzmeden oluşuyor. Sporcularımız 9 yaşından 70 yaşına kadar bu yarışmalara katılabiliyorlar. Koşu, atış, binicilik eskrim gibi beş farklı dalda sporcularımız müsabakalarını gerçekleştiriyorlar’’ dedi. 

PentAntik Yarışları’nın Biathle ayağında Master Şampiyonu Dr. Murat Kasımoğlu ‘Pentatlon, çocukların gelişimi için çok önemli beş branş barındırıyor. Bütün çocukları Modern Pentatlon Yarışları’na çağırıyoruz’’ şeklinde konuştu. Yarışlar sonrası dereceye giren sporcular, madalya ile ödüllendirildi.